Veel gestelde vragen

Waarom is The Governor duurder dan veel olijfolie uit de supermarkt? Wat is het verschil? 

Premium olijfoliën zoals The Governor kosten meer omdat de processen die we gebruiken om de gezondheidsvoordelen te behouden duur zijn. Vroeg oogsten en koud persen zijn de beste manier om het fenolgehalte te behouden, maar het resulteert in lagere opbrengsten. De processen die worden gebruikt om olijfolie van mindere kwaliteit te extraheren, resulteren in een gemiddelde opbrengst van 25% olie voor olijven. Daarentegen is de opbrengst voor The Governor slechts 8-12%. Bovendien zijn de processen die we gebruiken voor de boomteelt, het malen, de opslag en de verzending van The Governor allemaal zo ontworpen dat de allerbeste kwaliteit olijfolie op tafel komt, zowel wat betreft gezondheidsvoordelen als qua smaak.

Hoeveel olijfolie moet ik consumeren om de meeste gezondheidsvoordelen te behalen? 

We raden één eetlepel per dag aan om een ​​gezonde levensstijl te bevorderen en om ziektes te voorkomen, twee eetlepels per dag als u een gezondheidsprobleem heeft. Maar vergeet niet dat niet alle olijfolie op dezelfde manier is gemaakt. Deze hoeveelheden zijn aanbevelingen voor premium olijfolie met een hoog fenolgehalte zoals The Governor. Als u olijfolie met minder voedingswaarde gebruikt, heeft u veel meer nodig. 

Kun je koken met extra vierge olijfolie? 

Absoluut. Extra vierge olijfolie is perfect om in te bakken, maar ook om sauzen en dressings te maken. Vroeger dachten mensen dat koken met olijfolie ongezond was, maar dat geldt niet voor premium olijfolie. Het hoge fenolgehalte van The Governor verhoogt het rookpunt – de temperatuur waarbij oliën beginnen te verbranden (en roken!). Je kunt dus zelfs bij hoge temperaturen koken met The Governor zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het vernietigen van de voedingsstoffen in je eten. 

Is olijfolie echt gezonder dan andere soorten plantaardige olie? Waarom? 

Ja.
Andere plantaardige oliën bevatten geen polyfenolen zoals oleocanthal die zijn getest op hun rol bij de preventie en behandeling van gezondheidsproblemen zoals hypertensie, Alzheimer en kanker. 

Wat maakt olijfolie “extra vierge”? 

Extra vierge olijfolie wordt alleen met mechanische middelen gewonnen (koud persen) in plaats van de verfijningsprocessen die voor andere olijfoliën worden gebruikt. De zuurgraad van extra vierge olijfolie moet lager zijn dan 0,8%. De zuurgraad in The Governor is met minder dan 0,2% veel lager. Zelfs olijfolie die “Extra Vierge” wordt genoemd, is dat misschien niet als ze tijdens de opslag zijn geoxideerd, wat de zuurgraad verhoogt. 

Koop bij een gerenommeerde winkel om er zeker van te zijn dat u alle voordelen van een eersteklas olijfolie krijgt. 

Waar moet ik op letten om olijfolie met de meeste voedingsvoordelen te krijgen? 

De gezondste olijfolie bevat veel polyfenolen, vooral oleocanthal. Wat is het exacte polyfenolische profiel van de olie? De hoeveelheid polyfenolen verandert van oogst tot oogst. U kunt het polyfenolische profiel van het huidige oogstjaar van elke olijfolie zien door te kijken naar de analysecertificaten die we op de productpagina’s plaatsen. 

Kan extra vierge olijfolie slecht / ranzig worden?

Ja. Hoewel premium olijfolie langer meegaat dan variëteiten van mindere kwaliteit – polyfenolen zijn antioxidanten die de houdbaarheid verlengen – kan zelfs de beste EVOO ranzig worden. Extra vierge olijfolie moet in het donker worden bewaard en binnen 2 jaar na de oogst worden geconsumeerd. Als de fles eenmaal is geopend, moet deze binnen 2 maanden worden geconsumeerd voor de ultieme gezondheidsvoordelen. 

Is extra vierge olijfolie veganistisch? 

Ja.