Ontmoet de Dafnis familie

Drie generaties expertise, kwaliteit en consistentie

Olive Fabrica is de voortzetting van Dafni’s langdurige olijfolietraditie die in hoge mate is aangepast aan de behoefte om Griekse olijfolie opnieuw te definiëren op de internationale markt en vooral aan het consumentenbewustzijn dat ervoor kiest om zichzelf te “veranderen” en alles rond de olijfolie op Corfu te veranderen.

Corfu zoals bekend met ongeveer 4,5 miljoen olijfbomen, een unieke vaste plantensoort, stond bekend om de slechtste olijfolie van het land. Dus in 2011 hebben we niet alleen geprobeerd om een ​​andere olijfolie te standaardiseren, maar om decennia lang een negatieve traditie te doorbreken en een nieuwe op te bouwen, om de wereld te leren kennen van een onbekende maar eeuwenoude variëteit, de lianolia van Corfu en vooral dit alles om de identiteit van een uitzonderlijke extra vierge olijfolie van deze variëteit op te bouwen.

Olive Fabrica is een producent van olijfolie omdat het controle heeft over en voornamelijk deelneemt aan het gehele productieproces, van de teelt van 10.000 geteelde bomen tot het oogsten, verwerken, produceren, opslaan en bottelen van olijfolie in zijn eigen olijfpers en standaardisatie. gecertificeerd door ISO 2200: 2005 HACCP, in Corfu.

Dit proces resulteert zowel in stabiliteit als in het behoud / waarborgen van hoge kwaliteit, evenals de mogelijkheid van continue ontwikkeling.

Microproductie

Hoewel het productievolume van het seizoen klein is tussen 7000-9000 van The Limited en tussen 9000-11000 van Premium, hebben kosten noch moeite gespaard en geïnvesteerd in een moderne 2-fasenolijvenpers. Hierdoor hebben ze volledige controle over het hele productieproces van olijfolie, zodat ze met een gerust hart de uitzonderlijke kwaliteit van de olie kunnen garanderen.

Biologische, agro-ecologische olijfgaarden in particulier bezit

In hun particuliere olijfgaarden die uit ongeveer 7000 olijfbomen bestaan, passen ze agrotoxicatiepraktijken toe (natuurlijke cyclus) waarbij het gebruik van chemicaliën wordt vermeden, en om de belangrijkste ziekten van de olijf aan te pakken, gebruiken ze biologische materialen en hoogwaardige technologie (e-Olive olie).

Exclusief oogsten

De familie Dafnis heeft een eigen methode ontwikkeld om met de hand te oogsten, met behulp van een staaf die zachtjes trilt gedurende niet meer dan 15 seconden, en die de boom niet “shockeert” of schade of kleine wondjes aan de takken veroorzaakt. De olijven vallen in netten, die iets omhoog worden bewogen, zodat ze bij het vallen niet worden gekneusd door een botsing met de grond. De timing van de oogst is erg belangrijk. De oogst begint begin oktober, een paar dagen voordat de onrijpe groene olijven beginnen te draaien. Olijven rijpen natuurlijk niet allemaal op dezelfde dag. De familie moet waakzaam zijn om de olijven op precies het juiste moment te verzamelen, meestal binnen een tijdsbestek van 3 weken, en elke batch naar de familiemolen te brengen om binnen 8 uur te persen. Deze zorgvuldige oogstmethode behandelt de vrijgevigheid van de natuur met respect en produceert een lage opbrengst per boom van uitzonderlijk hoogwaardige olijven. Waar andere olijvenproducenten 350 kilo verwachten, zoeken zij zo’n 50 kilo perfecte olijven per boom. Pure exclusiviteit.

Malen-productie

Private Olive Mill
Het malen en de productie van olijfolie vindt slechts 2-3 uur na de eerste oogst plaats in hun eigen olijfmolen, die sinds 2011 de eerste op Corfu werd, die de olijfolie produceerde volgens de methode van koude extractie en sindsdien is het unieke dat olijven alleen verwerkt van de oogst (rechtstreeks van de boom) en niet van de verzameling (netten) die alle voorwaarden van kwaliteit en hygiëne garanderen, terwijl de geproduceerde olijfolie van hoge kwaliteit is, met behoud van al zijn organoleptische ingrediënten en zijn heilzame ingrediënten (vitamine E, polyfenolen). Malen is het hart van het productieproces en het punt waar olijfolie er kwalitatief voor kan worden afgenomen of afgebroken en voor hun is het een gebied van continue experimenten waarbij je een algemene methodologie volgt met juist gebruik van temperaturen en fermentatietijden en scheiding. Hun molen werd in 2016 toegekend aan ‘s werelds toonaangevende molens voor de productie van hoogwaardige olijfolie in de ARISTOLEO AWARDS-wedstrijd.

Lage temperaturen, hoge kwaliteit

Om een ​​werkelijk voortreffelijke extra vierge te produceren, is het niet voldoende om alleen de goedgekeurde richtlijnen te volgen. Zo mag de richtlijn maximale temperatuur van de olijven tijdens het persen van olie niet hoger zijn dan 27 ° C. Dit wordt echter meestal niet constant gecontroleerd door anderen, en het maximum wordt vaak overschreden tijdens de extractieprocedure. Bij de olijfmolen van Dafnis houden ze continu de temperatuur in de gaten.
Dit houdt de gemiddelde temperatuur erg laag om te voorkomen dat de antioxidanten worden vernietigd. We zoeken naar een gemiddelde temperatuur tussen 17-21 ° C, hoe koeler hoe beter, wetende dat dit een groot verschil maakt voor de kwaliteit van de olie, qua aroma, smaak en het polyfenolgehalte. Dit is echt een eerste koude persing.

Opslag – Standaardisatie

Private voorzieningen – Standaardisatie
Hun faciliteiten zorgen voor uitstekende hygiënische omstandigheden bij constante temperaturen, terwijl olijfolie wordt opgeslagen in kleine INOX-tanks met stikstof om oxidatie te voorkomen.

Exclusiviteit

Elke individuele fles The Governor wordt met de hand voorzien van een logo stempel, lint om de hals en een uniek nummer.