Gezondheid & Wetenschap

Kunnen polyfenolen in EVOO u beschermen tegen virussen?

Het mediterrane dieet is niet alleen om van te watertanden, maar staat ook bekend om zijn gezondheidsvoordelen. En een belangrijk onderdeel van het mediterrane dieet is premium, koudgeperste olijfolie, boordevol polyfenolen zoals hydroxytyrosol en oleuropeïne. Op dit moment, na COVID-19, zijn we vooral geïnteresseerd in ingrediënten die antiviraal zijn.

Kan dagelijkse consumptie van premium olijfolie uw immuunsysteem versterken en helpen bij het bestrijden van virussen?

De wetenschap suggereert dat het kan. En hier is waarom.

Wat zijn polyfenolen (en wat hebben ze met olijfolie te maken)?

Polyfenolen zijn een van de hoofdbestanddelen van olijfolie. Deze krachtige moleculen staan ​​bij wetenschappers bekend om hun gezondheidsvoordelen. Studies hebben gesuggereerd dat ze een breed scala aan farmacologische eigenschappen hebben, waaronder antioxidant, ontstekingsremmend en antikanker. [1]

Premium olijfoliën zoals de Governor worden geproduceerd uit de allerbeste olijven die vroeg worden geoogst wanneer de voedende voedingsstoffen het hoogst zijn.

Vervolgens worden ze koudgeperst met technieken die de fenolen in hun puurste vorm bewaren en onder optimale omstandigheden bewaren. Dus wanneer ze uw keukentafel bereiken, smaken ze niet alleen zo natuurgetrouw mogelijk, maar zitten ze ook nog boordevol gezondheidsvoordelen.

Twee van de belangrijkste polyfenolen die in The Governor worden aangetroffen, zijn hydroxytyrosol en oleuropeïne. Deze kleine maar machtige moleculen zijn het geheim achter de robuuste smaak van olijfolie. Ze bevatten ook een krachtige voedingsstoot!

Kunnen polyfenolen virussen bestrijden?

Wetenschappers hebben premium olijfolie grondig getest op hun rol bij kanker, de ziekte van Alzheimer en hypertensie. Ik ontdekte The Governor voor het eerst toen ik onderzoek deed naar het gebruik van olijfolie om kankercellen te doden. [2]

Op dit moment gebruiken veel mensen olijfolie, zoals The Governor, om hun immuunsysteem te versterken en hen te beschermen tegen COVID-19. Is er wetenschappelijk bewijs dat dit zal werken?

Er is momenteel geen gepubliceerd onderzoek dat aantoont dat polyfenolen zoals hydroxytyrosol en oleuropeïne bescherming kunnen bieden tegen COVID-19 omdat dit een nieuw virus is en het onderzoeksproces tijd kost.

Maar er zijn veel onderzoeken die suggereren dat hydroxytyrosol en oleuropeïne kunnen worden gebruikt om virussen te bestrijden die vergelijkbaar zijn met COVID-19, zoals het hiv-respiratoir syncytieel virus, het para-influenza type 3-virus, herpes mononucleosis, hepatitis-virus, rotavirus, runderrinovirus. hondenparvovirus en kattenleukemievirus. [1,3,4]

Vanwege de overeenkomsten tussen COVID-19 en deze organismen, is het waarschijnlijk dat studies de effectiviteit ervan tegen dit virus zullen bewijzen.

Bovendien heeft de wetenschap bewezen dat niet alleen hoogwaardige olijfolie voedingsstoffen bevat die u kunnen helpen bij het bestrijden van virussen, het is ook zeer biologisch beschikbaar. [5] Dit betekent dat je lichaam de voedingscomponent gemakkelijk kan extraheren en gebruiken.

Kunnen polyfenolen in extra vierge olijfolie u beschermen tegen virussen?

De wetenschap zegt dat het antwoord ja is. Kies een olijfolie die rijk is aan de polyfenolen hydroxytyrosol en oleuropeïne voor maximale antivirale voordelen. The Governor bevat 8x meer polyfenolen dan de meeste andere olijfoliën.

En het goede nieuws is dat het ook goed smaakt.

Korte samenvatting

Uitvoerige tests hebben uitgewezen dat premium olijfoliën zoals The Governor een breed scala aan gezondheidsvoordelen hebben, waaronder het bestrijden van ontstekingen, kanker, Alzheimer, hypertensie en virussen.
Hoewel er nog geen onderzoek is gepubliceerd over de werkzaamheid van polyfenolverbindingen tegen COVID-19, suggereren resultaten van onderzoeken naar soortgelijke virussen dat hydroxytyrosol en oleuropeïne in premium olijfolie het virus zullen helpen bestrijden.
Een shot per dag van The Governor bevat een hoge dosis van de antivirale fenolische verbindingen, hydroxytyrosol en oleuropeïne.

[1] Omar, S. H. (2010). Oleuropein in Olive and its Pharmacological Effects. Scientia Pharmaceutica,78(2), 133-154. 

[2] Goren, L., Zhang, G., Kaushik, S., Breslin, P., Du, Y. N., & Foster, D. A. (2019). Oleocanthal and oleocanthal-rich olive oils induce lysosomal membrane permeabilization in cancer cells. PLOS ONE

[3] Lee-Huang, S., Zhang, L., Huang, P. L., Chang, Y., & Huang, P. L. (2003). Anti-HIV activity of olive leaf extract (OLE) and modulation of host cell gene expression by HIV-1 infection and OLE treatment. Biochemical and Biophysical Research Communications,307(4), 1029-1037. 

[4] Yamada, K., Ogawa, H., Hara, A., Yoshida, Y., Yonezawa, Y., Karibe, K., . . . Imai, K. (2009). Mechanism of the antiviral effect of hydroxytyrosol on influenza virus appears to involve morphological change of the virus. Antiviral Research,83(1), 35-44. 

[5] Bulotta, S., Celano, M., Lepore, S. M., Montalcini, T., Pujia, A., & Russo, D. (2014). Beneficial effects of the olive oil phenolic components oleuropein and hydroxytyrosol: Focus on protection against cardiovascular and metabolic diseases. Journal of Translational Medicine,12(1). doi:10.1186/s12967-014-0219-9